DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Aile katılımı etkinliğine katılım sağlayacak aileler etkinlik ile ilgili önceden bilgilendirildi. Üzerinde “Kitap Hastanesi” yazan aileler tarafından hazırlanmış bir kutu ile sınıfa girilerek dikkat çekildi. Çocuklara bu kutunun ne olabileceği sorulur ve çocuklardan cevapları alındı. Kitap hastanesi kutusu çocuklara tanıtılır ve kitap merkezine yerleştirildi.

Çocuklar ve ailelerin kitap merkezindeki tüm kitapları inceleyerek eskimiş, yırtılmış, yıpranmış kitapları kutuya koymaları istendi. Tüm kitaplar incelenip bakıma ihtiyacı olan kitaplar kitap hastanesine konduktan sonra çocuklarla çember olundu. “Kitapları nasıl kullanmalıyız?” sorusu sorularak beyin fırtınası yapıldı.

Verilen cevaplar aile katılımı etkinliğine katılım sağlayan aileler tarafından fon kartonuna yazıldı bu karton çocuklarla birlikte süslenerek “Kitap Merkezi Kuralları” afişi hazırlandı Afiş, kitap merkezine asılarak çocuklardan kuralları tekrarlamaları istendi. Kitap hastanesi kutusuna koyulan kitaplar evlere gönderilerek bakımının yapılması konusunda çocuklar ve aileler görevlendirildi.

Çocuklardan kitap merkezini ve kitap hastanesini sürekli kontrol etmeleri istenir.

Kitaplara gerekli bakımı yapmaları konusunda çocukların sorumluluk almaları sağlanır ve takibi yapılır.

13.01.2024 25

13-01-2024